≡ Menu

Pemborong Argan Oil Morocco di Malaysia

Mencari minyak argan untuk pasaran Malaysia?

Kami sedia membantu. Minyak argan asli ini diimport terus dari Morocco sememangnya berkualiti tinggi.

Sebarang persoalan tentang memborong minyak argan di Malaysia boleh hubungi 0134257121 (Adam).

0 comments

Ini berita baik untuk pengguna Maxis. Semalam saya ke Maxis dan staff bagitau yang sekarang ada offer pakej Maxis ONE Plan + Broadband yang dipanggil Maxis ONE Prime.

Customer yang guna pakej Maxis ONE Plan 98, 128, 158 dan 188 boleh tambah Maxis Broadband 89, 99 atau 129 dan automatik kuota ONE Plan dibuka ke unlimited.

Benefits untuk mereka yang guna Maxis dan nak dapat benefits dari fibre. Kalau rumah pakai Unifi, jom bertukar ke Maxis dan dapat unlimited data kat telefon.

Kalau ada sub line cuma tambah RM48 sebulan dan sekarang ada promosi telefon Samsung J6 pada harga RM1. Wow.

Kalau nak jadikan sub line tu broadband pun boleh. Memang berbaloi sebab unlimited. So kiraannya macamni.

  • Maxis One Plan = RM98 30GB
  • Maxis Fibrenation = RM89 30Mbps
  • Total Maxis ONE Prime = RM98+89 Unlimited GB
0 comments

Pengedar & Pemborong Minyak Argan Asli di Malaysia

Sekarang dah viral tentang kepentingan minyak argan. Untuk menghapuskan jerawat, kecantikkan kulit, rambut dan banyak lagi.

Argan Oil banyak kegunaan dalam produk kosmetik tempatan; contohnya foundation, losyen dan shampoo.

Kami menawarkan minyak argan asli dari Morocco. Untuk pertanyaan lanjut sila hubungi 0134257121.

Jika anda mencari argan oil untuk kegunaan peribadi, cuba tengok El Chava Argan Oil yang gunakan 100% minyak argan tanpa campuran.

0 comments

Hai penggemar kopi!

Dah cuba Arissto Coffee? Kopi yang viral dengan banyak flavour tu. Sekarang dah boleh order untuk kawasan Bandar Utama, TTDI dan Mutiara Damansara. Call Wan 013 884 7699 atau pun jenguk ke website diaorang di Arissto Damansara

0 comments

Contoh Wiring Loceng Elektrik di Rumah

Projek DIY bersambung lagi dengan pemasangan loceng elektrik berwayar atau door bell.

Ada dua jenis di market yang berbeza dari segi kenyaringan bunyi dan harga.

  • Nyaring dan ada echo RM45, ada 4 terminal
  • Padat, tiada ech RM30, ada 2 terminal

Memandangkan yang kedua bunyi padat dan senyap, saya decide untuk beli yang itu.

Masalahnya, hampir 2 jam try & error baru bell tadi dapat dibunyikan. Berikut adalah diagram pemasangan loceng pintu elektrik dengan 2 terminal.

Wayar kuning ialah dari suis di pintu. Saya dapat idea ni lepas buka cover suis dan keduanya ialah kuning.

Goodluck!

0 comments

3 E-Wallet yang Best & Banyak Faedah di Malaysia

Trend e-wallet semakin berkembang. Dengan pembayaran tanpa cash, semua jadi cepat. Kalau sebelum ni cash tak cukup kena pergi ATM baru boleh makan kat tempat fevret.

Sekarang scan QR code semua dah selesai. Saya kongsi pengalaman saya untuk 3 jenis e-wallet yang ada famous di pasaran Malaysia sekarang.

1. Grab Pay

Memang fevret sebab banyak tempat terima Grab Pay dan diskaun hebat utk Grab Car dan Grab Rewards.

Bayangkan beli barang guna Grabpay dan dapat rewards. Rewards boleh guna redeem Grabcar punya discount. Power lah.

Grab sendiri galakkan rakyat Malaysia utk guna Grabpay dengan bagi diskaun utk setiap order Grabcar.

2. Touch N Go

E-wallet TNG pun baru sangat tapi best sebab link dengan TNG card yang diguna bayar tol & parking. Baru ni pulak boleh link dengan RFID.

Walaupun tak banyak rewards tapi fungsinya sangat memudahkan atau mungkin dah selesa dgn TNG.

3. Boost

Cuba untuk bersaing tapi kurang jadi pilihan sebabnya rasa terasing. Tak boleh dikait dengan kehidupan seharian macam Grabpay dan TNG. Maksudnya semata mata untuk pembayaran.

Tapi banyak function macam beli tiket wayang, topup kredit fon, bayar parking, beli tiket bas, dan banyak lagi.

Jom signup Boost sekarang dan dapat kredit percuma.

E-wallet Lain

Fave, walaupun banyak merchant kat dalam apps tapi tak ada faktor X untuk saya topup wallet. Fave akan jadi pilihan bila Lao Lao buat offer. Haha.

Sekarang diaorg bagi cashback dan voucher untuk Kyochoon. Power tapi masih bukan pilihan.

Tapi, Fave ada link dengan Airasia BIG. Spend RM3 dapat 1 point boleh reedem tiket Air Asia.

Daftar Fave dapat RM5 di sini.

Apa kata anda?

0 comments