≡ Menu

Digital Ocean (DO) memang lejen.

Website e Commerce yang run atas plugin WooCommerce sebaiknya gunakan DO untuk host website sebab sangatlah laju.

Compare dengan hosting biasa, susah dapat timeout semasa buat payment.

Jom daftar Digital Ocean dan dapat kredit $100 sekarang!

0 comments

ToyyibPay: Payment Gateway Termurah untuk e-Commerce

ToyyibPay, jenama dibawah BizzApp dilancarkan untuk pengusaha e-Commerce. Industri payment gateway dilihat semakin kompetitif yang sudahpun didominiasi jenama besar seperti MOLPay, Billplz dan Senangpay.

Pakej ToyyibPay

Toyyibpay menawarkan pakej yang paling murah iaitu RM0 transaction fees. Pakej Santai ini juga menerima kad debit/kredit dengan caj 2%. Settlement dalam masa 5 hari bekerja.

Pakej yang paling cepat ialah 1 hari settlement dengan caj RM1/transaction.

Jika dibandingkan dengan platform lain, pakej ini sangat murah. Ada yang caj RM1, RM1.50 ataupun 1.5% daripada total bayaran.

Memandangkan Toyyibpay masih baru, hanya plugins untuk Woocommerce yang tersedia. Daftar ToyyibPay secara percuma sekarang.

0 comments

Selamat Tinggal Unifi 500Mbps

Sebelum ni Unifi bagi Turbo boost pada semua akaun 100 Mbps ke atas. Ada yang dapat double ada yang dapat lebih.

Aku dapat 500Mbps; seperti yang tertulis dalam bill. Harafiahnya, fasiliti yang ada kt rumah tak mampu nak support sampai 500 Mbps.

Speed paling laju yang direkod pun cuma 228Mbps kat iPhone. Kat laptop paling laju 80 Mbps kot sebab dongle tak support 5 Ghz.

So ramai yang downgrade daripada kena bayar RM190++ jimat ke RM129 sahaja untuk 100Mbps.

Kalau nak subscribe Unifi 100 Mbps pada harga RM129 atau RM159 boleh terus ke laman web Unifi Broadband KL.

0 comments

Kedai Bateri Laptop Murah di Digital Mall PJ

Sampai hayatnya, bateri laptop akan mula buat hal. Asalnya tahan 2 jam, tinggal 30 minit lepastu lup terus.

Charge pun tak masuk, terus flat katanya. Kalau ada yang cari bateri ganti area Digital Mall, aku rekemenkan satu kedai.

DS Laptop & Acessories
018-2864387
DSLA.com.my

Contoh model Acer V5-131 kat kedai lain jual RM130 dengan 3 bulan waranti, kedai ni bagi RM110 dengan 6 bulan waranti.

Mungkin sebab kedai ni banyak stok dan kedai yang RM130 tu pun ambik dari kedai ni.

0 comments

Ayuh bertukar ke SSD hosting untuk lajukan laman web E Commerce anda.

Kenapa perlu hosting SSD?

  • 2X enquiry with faster response site
  • Works better for your visitors

Klik gambar di bawah untuk pendaftaran.

0 comments

Booking Canopy Hills Kajang, Akses KTM Kajang 2

Jom miliki Canopy Hills Kajang! Dengan keluasan 590 sqf; 2 bilik tidur dan 1 bilik air. Projek yang dijangka siap pada tahun 2021 ini terletak berhampiran stesen KTM Kajang 2.

Canopy Hills Kajang ini dibangunkan oleh Land Pacific Development.

Berikut adalah info ringkas tentang projek Canopy Hills Kajang. Untuk menempah sila hubungi Ain Ismail di talian 0133392274.

CANOPY HILLS KAJANG

Canopy Hills Kajang Details:

  • Location : Kajang 2 (nearby KTM station Kajang 2)
  • Freehold/commercial title
  • Size : 590 sqft; 2 rooms, 1 bathroom
  • Aircond point : 2
  • Water heater point : 1
  • Parking : 1 or 2 depending on unit level
  • Project size : 5.62 acres
  • Total block : 2 (Block A & B) with 1598 (38 units/floor) incl 318 units rumah Selangorku.
  • Levels: 26. Basement – Level 5 parking (6 level). Level 6 -26 residence
  • Lift : 2 + 3 per block (2 lobies)
  • Completion date : 2021
  • Free shuttle bus to KTM/MRT Station, town centre
  • 8 units retail shop (for rental only)

Canopy Hills Kajang Facilities:

  • Ground Floor (Futsal Court, Basketball Court, Open Gym, Reflexology Path, Poly Garden, Jogging Track, Cycling Track, Jungle Trail, Child care, Mini mart, Cafe)
  • 6th Floor /Facilities ( Bubbly Jacuzzi, Aqua Gym, Swimming Pool, Wading Pool, Multi Purpose Hall, Ping Pong Room, Gym, Badminton court, cafe etc..)
  • Top Floor /Sky Garden ( Herb Garden, Viewing Deck, BBQ in the sky)

Canopy Hills Kajang Price:

  • From RM230K ( Rumah Selangorku)
  • From RM250K (Intermediate unit) – after rebate 10%
  • From RM280K (Corner unit) – after rebate 10%

Canopy Hills Kajang Package:

  • Booking : RM1000
  • Rebate 10% (only open unit) with condition SNP sign within 21 calender days
  • No rebate for unit Selangorku
  • FREE SNP legal fee
  • FREE Loan Agreement legal fee & stamp duty
0 comments