≡ Menu

Ini adalah jemputan kepada rakan blogger untuk mendaftar sebagai ejen jualan penapis air jenama Coway. Alhamdulillah, saya sudah dua tahun bersama Coway secara sepenuh masa. Saya akan kongsikan kenapa anda juga perlu mendaftar sebagai ejen Coway.

 

[continue reading…]

4 comments

3 E-Wallet yang Best & Banyak Faedah di Malaysia

Trend e-wallet semakin berkembang. Dengan pembayaran tanpa cash, semua jadi cepat. Kalau sebelum ni cash tak cukup kena pergi ATM baru boleh makan kat tempat fevret.

Sekarang scan QR code semua dah selesai. Saya kongsi pengalaman saya untuk 3 jenis e-wallet yang ada famous di pasaran Malaysia sekarang.

1. Grab Pay

Memang fevret sebab banyak tempat terima Grab Pay dan diskaun hebat utk Grab Car dan Grab Rewards.

Bayangkan beli barang guna Grabpay dan dapat rewards. Rewards boleh guna redeem Grabcar punya discount. Power lah.

Grab sendiri galakkan rakyat Malaysia utk guna Grabpay dengan bagi diskaun utk setiap order Grabcar.

2. Touch N Go

E-wallet TNG pun baru sangat tapi best sebab link dengan TNG card yang diguna bayar tol & parking. Baru ni pulak boleh link dengan RFID.

Walaupun tak banyak rewards tapi fungsinya sangat memudahkan atau mungkin dah selesa dgn TNG.

3. Boost

Cuba untuk bersaing tapi kurang jadi pilihan sebabnya rasa terasing. Tak boleh dikait dengan kehidupan seharian macam Grabpay dan TNG. Maksudnya semata mata untuk pembayaran.

Tapi banyak function macam beli tiket wayang, topup kredit fon, bayar parking, beli tiket bas, dan banyak lagi.

Jom signup Boost sekarang dan dapat kredit percuma.

E-wallet Lain

Fave, walaupun banyak merchant kat dalam apps tapi tak ada faktor X untuk saya topup wallet. Fave akan jadi pilihan bila Lao Lao buat offer. Haha.

Sekarang diaorg bagi cashback dan voucher untuk Kyochoon. Power tapi masih bukan pilihan.

Tapi, Fave ada link dengan Airasia BIG. Spend RM3 dapat 1 point boleh reedem tiket Air Asia.

Daftar Fave dapat RM5 di sini.

Apa kata anda?

0 comments

Kod Warna untuk Wiring Kipas Siling

Hujung minggu waktu paling sesuai untuk aktiviti DIY. Minggu ni sempat setelkan 3 kipas siling untuk rumah baru.

Tak sama macam lampu, kipas siling special sebab kod warna yang lain dari lampu.

  • Biru -> Brown
  • Hijau -> Kuning/Hijau
  • Hitam -> Biru
0 comments

RS Solutions membantu rakyat Malaysia untuk meringkaskan proses renew takaful/insurans kenderaan dan roadtax.

Dengan hanya 3 langkah mudah, salinan asal roadtax kereta anda akan sampai ke alamat rumah atau pejabat.

Langkah 1: Hantar info melalui borang online di bawah untuk dapatkan quotation takaful dan roadtax.
Langkah 2: Kami akan reply jumlah perlu dibayar kepada anda. Pembayaran dibuat secara online, cepat dan selamat.
Langkah 3: Kami proses dan salinan asal roadtax akan dihantar ke alamat pilihan dalam masa 24 selepas pembayaran.

Borang Sebutharga Insurans & Roadtax

Mudah sangat. Kalau ada apa apa soalan boleh call kami di 0172648464 untuk bantuan. Isi borang quotation renew roadtax sekarang.

0 comments

(Servis) Renew SSM Online Mudah & Cepat

Sijil SSM ialah bukti pendaftaran kepada sesuatu perniagaan di Malaysia. Dengan mendaftar, perniagaan menjadi sah dijalankan di Malaysia.

Masalah SSM Expired? Renew secara online sekarang. Mudah saja!

Ya semua dihujung jari. Jom renew SSM secara online dengan servis disediakan oleh RS Solutions. Hanya 4 langkah mudah dan siap dalam masa 35 minit selepas pembayaran.

Nama Penuh:

Email:

No Telefon:

Nama SSM:

Nombor Daftar SSM:

Tempoh Renew:

Jumlah Cawangan:

Expired: Ya/Tidak

Hantarkan info di atas ke Whatsapp 0172648464 untuk proses selanjutnya.

0 comments

Orang KL yang balik kampung di Kodiang, Arau, Padang Besar, Kangar boleh gunakan KTM Intercity selepas turun dari Airport Alor Setar.

Ambik teksi atau Grab seminima RM7 untuk ke stesen KTM Anak Bukit. Beli tiket ke Arau atau Padang Besar.

Harga tiket ke KTM Arau ialah RM3.30 untuk dewasa dan RM1.70 untuk kanak kanak.

Kekerapan tren KTM Intercity ialah 60 minit. Perjalanan dari Anak Bukit ke Arau ambil masa cuma 20 minit. Dapat elak banyak traffic light kat Kodiang tu. Hehe.

Jadual KTM Intercity Anak Bukit – Padang Besar

Jadual KTM Intercity Anak Bukit – Butterworth

0 comments

Anytime Fitness terkenal dengan cawangan yang banyak di serata dunia. Gym mereka dibuka 24 jam sehari dengan banyak aktiviti dan pengisian yang berbeza dengan jenama lain.

Dengan sekali daftar boleh join mana mana branch di seluruh dunia. Menarik sekali.

Gym Amenities

  • 24-HOUR ACCESS
  • 24-HOUR SECURITY
  • CLASSES
  • FREE/RM1.00 PARKING
  • FREE CLASSES
  • HDTVS
  • PRIVATE RESTROOMS
  • PRIVATE SHOWERS
  • WELLNESS PROGRAMS
  • WORLDWIDE CLUB ACCESS

Training and Coaching Services

  • ACE/NASM CERTIFIED TRAINERS
  • FITNESS ASSESSMENT
  • PERSONAL TRAINING
  • SMALL GROUP TRAINING
  • SPECIALIZED CLASSES

Harga bulanan yang ditawarkan agak menarik dan sekarang ada promosi percubaan 3 hari. Nak percubaan gym percuma? Klik untuk mendaftar.

Nak renew bulanan pada harga promosi pun boleh, call jer 016 474 2475 sekarang.

0 comments