≡ Menu

Harga Roadtax Kereta di Malaysia

Harga Roadtax Kereta di Malaysia

Dalam tak sedar, rupanya cukai jalan (road tax) dah expired baru-baru ni. Maksudnya, kena keluar duit untuk renew roadtax dan insurans/takaful. Aku mencari jugak insurans/takaful yang mudah untuk diproses. Kalau nak mudah, guna servis MyEG yang bolehkan kita beli insurans/takaful dan buat renew road tax dengan mudah.

Selepas selesai semua urusan, road tax kita akan dihantar secara terus ke alamat dengan caj minimum RM6. Ok lah tu, daripada kena keluar minyak untuk berjumpa dengan ejen insurans/takaful di Padang Jawa, Shah Alam kan.

Kat sini saya kongsikan senarai anggaran harga road tax untuk rujukan. Jom gunakan servis renew roadtax online yang disediakan oleh RS Solutions di sini.

Harga Roadtax Perodua

  • Perodua Kembara 1.3cc RM100
  • Perodua Myvi 1.3cc RM70
  • Perodua Myvi 1.5cc RM90
  • Perodua Kancil RM20
  • Perodua Kelisa RM20
  • Perodua Alza RM90

Harga Roadtax Proton

  • Proton Saga 1.3cc RM70
  • Proton Saga 1.6cc RM90
  • Proton Iswara 1.3cc RM70
  • Proton Iswara 1.5cc RM90
  • Proton Savvy 1.2cc RM55
  • Proton Wira 1.3cc RM70
  • Proton Wira 1.5cc RM90
  • Proton Waja 1.6cc RM90
  • Proton Gen2 1.3cc RM70
  • Proton Gen2 1.6cc RM90
  • Proton Exora 1.6cc RM90
  • Proton Satria 1.6cc RM90
  • Proton Perdana 2.0cc RM380
  • Proton Inspira 1.8cc RM279.20
  • Proton Inspira 2.0cc RM 379.00

Harga Roadtax Honda

  • Honda City 1.5cc RM90
  • Honda CRV 2.0cc RM438.80
  • Honda Accord 2.0cc RM378.50

Harga Roadtax Toyota

  • Toyota Vios 1.5cc RM90
  • Toyota Unser 1.8cc RM354.30
  • Toyota Cambry 2.0cc RM379
  • Toyota Innova 2.0 RM379
  • Toyota Caldina 2.0cc RM379
  • Toyota Estima 2.4cc RM729.60
  • Toyota Wish 1.8cc RM278.80

Other articles you might like;

4 comments… add one
Cancel reply

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3