≡ Menu

Makan Makan di Perlis

Hari ini saya terima satu rombongan dari Kuala Lumpur. Mereka yang saya maksudkan ialah Hadri Hamzah, Mohd Azamudin, Muhammad Fathi, Mohd Helmi dan Khairul Izzuan. Mereka kini sedang bercuti satu Malaysia dengan mengunjungi negeri-negeri di Utara dan Pantai Timur. Ikut plan, harini mereka berada di Perlis dan esok akan berada di Kelantan dan Terengganu.

Mereka tiba di Jejawi sekitar jam 11.35 pagi dan dibawa ke Padang Besar untuk menikmati suasana beli belah yang tidak ada di tempat lain. Di Padang Besar, mereka boleh tawar menawar sehingga puas hati. Selesai, kami ke Hutan Lipur Bukit Ayer untuk menikmati deruan air dari Bukit Ayer bagi menghilangkan rasa letih. Kemudian kami menuju ke Kuala Perlis untuk menikmati angin kencang di sana. Dan, sebagai penutup majlis, kami ke Laksa Beras Kak Su Kuala Perlis.

Betul, Perlis kaya dengan pelbagai jenis makanan. Di Padang Besar, kami kena 3 pinggan Pulut Ayam. Di Kuala Perlis, 7 pinggan Laksa, dan terlepas hidangan Pulut Udang. Kemudian Amzar dan Nashrul tiba, kami tibai lagi ikan bakaq dan sotong goreng tepung. Nikmat. Ronda dan Makan di Perlis.

7 Laksa

Mambau, Ais Krim, Fathi, Mambai & Amzar

Ini acara sampingan. Sementelahan kedatangan Tengku Nashrul dan Amzar Anaqi di bumi Perlis, saya dan Hafiz Hakimi menggunakan peluang yang anda untuk terus makan ikan bakar. Lalu, inilah hasilnya. RM132.70.

RM45

Cuba teka ikan apa.

Tembikai Gelas Besaq.

Other articles you might like;

3 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3