≡ Menu

Hal Wanita

“Lagi satu, ko ingat zaman sekarang ni cinta remaja tu boleh pakai setia dalam hati ja ka. No way. Ko tadak duit memang jalan la. Macam mana nak beli tiket wayang, pop corn lagi!”

Itulah petikan dalam Novlog (kependekan kepada Novel Blog) Karya Shah Kang. Adam sarankan kawan-kawan membaca novel ini kerana banyak mesej tersirat yang dibawa oleh penulis. Sebagai seorang remaja Muslim khasnya, kita perlu sedar bahawa cinta yang sebenar-sebenar bukanlah sebelum kahwin dan hanya akan berlaku selepas kahwin. Maaf kepada kawan-kawan yang tidak menyokong pernyataan ini. Tanpa berbual lebih, eloklah terus membaca Bahagian 1 : Arlogi Hidup dan Sambungan Arlogi Hidup di laman web peribadi penulis.

Kenapa tajuk seperti di atas dipetik? Mungkin kerana Adam banyak memikirkannya. Ala, siapa lagi kalau bukan teman. Teman sepermainan atau teman sepembelajaran mungkin? Haha. Biarlah, tiada apa yang penting di sana. Cuma bila sampai ketika akan berlakulah proses kekacauan jiwa. Sapa tak kacau bila awek mintak break!

Oh, gambar di atas pula semasa Adam dalam kelas Photo Journalism pada semester lepas. Gadis di sebelah ialah Nur Azzah, rakan sekelas. Apa yang menarik tentang gambar ini adalah mungkin kerana pencahayaannya. Rasanya gambar ditangkap berbantu speedlite. Sejak kamera disimpan, tiada lagi set-set gambar baru untuk dimuat naik ke sini. Kalau ada pun mungkin hanya menggunakan kamera 3.2mp E71 yang bergrainy itu.

Harini ialah hari demam semula. Maksudnya selepas demam dah kebah, jadi demam balik. Faktor sekeliling mungkin. Apa pun kalau dapat sup panas ni mesti menarik. Hari ini berlangsung juga Feskom — Festival Komunikasi di Padang Kawad, UiTM Lendu. Adam sempat ke sana pada sebelah petangnya. Pada sebelah paginya, Adam menjayakan gotong royong untuk Hari Terbuka Kolej yang akan dirasmikan pada minggu depan. Wakaf dicat baru. Cantik dengan hiasan bunga menjalar. Tunggu kamera Epih berjaya dicas, Adam akan ke bawah untuk mengambil beberapa keping gambar untuk posting masa depan.

Cukup setakat ini rasanya. Sekarang adalah musim demam. Jaga diri. Wassalam.

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Next post:

Previous post: