≡ Menu

Review Maharaja Lawak Minggu 12 Johor Baharu

Sepah Maharaja Lawak, Nabil Maharaja Lawak, R2 Maharaja Lawak, Jozan Maharaja Lawak

Gelanggang dibuka dengan persembahan bertenaga Sepah.

Nabil dengan lawak penjual DVD cetak rompak menggunakan filem filem tempatan untuk membuat humor seperti mengubah nama filem terkenal kepada versi Maharaja Lawak seperti Mail Lambung Kena Lambut. Sebagai penutup, AC sebagai polis menyerbu dan dengan tiba tiba Nabil mentransformasikan gerai DVD kepada gerai otak otak.

R2 menampilkan lawak bersantai semasa memancing dan berbincang tentang perancangan untuk berkahwin; dan kebanyakkannya adalah lawak kitar semula. Apa yang kelakar ialah apabila datuk membeli burger dan si nenek terpaksa menunggu turn sebelum makan burger kerana berkongsi gigi palsu.

Minggu lepas Jozan dengan TV, malam ini di konti radio. Zizan sebagai DJ Fadzil diserang oleh Along yang datang mengutip hutang. Johan ala ala Taiko Oh Yeah datang menggeletek hati dengan setiap apa yang dilontarkan oleh Johan. Tahniah Jozan. Menang first round?

Legend Jambu datang dengan membawa kuiz Siapa Salah dia Menang, tetapi menurut juri Ahmad Idham mereka tidak sesuai dengan lawak jenis ini dan mengharapkan suatu yang lebih hebat. Yus memainkan dua watak sebagai peserta. Walaupun menarik tetapi agak meleret.

Pusinga kedua Sepah digandingkan dengan Yassin, dalam rancangan Manisnya Kurma Ini. Shuib dan Jep sebagai hos yang kerap lelah. Habis manis sepah tak habis habis.

Nabil dan Bob Kutu dalam rancangan Sihatkah Saya mencungkil rahsia bagaimana Bob berlatih untuk menjadi juara dalam pertandingan. Rupanya Bob menjadi juara dalam pertandingan Memusing Hoola Hoop Paling Lama kerana sangkut di perut.

Ali Mamak dan R2 digandingkan dalam perbahasan Ibu dan Bapa siapa paling penting. Ahmad Idham mencadangkan R2 untuk memperbetulkan tempo walaupun idea menarik.

Linda Onn sebagai pengacara Om Om Bak melayan kerenah anak anak Johan dan Zizan, ditanyakan dua soalan peribahasa. Sedikit kontroversi persembahan mereka malam ini :)

Tauke dalam rancangan Bendabolehsetel, menyingkap rahsia En Hashim (Acong Sweetchild) yang diganggu saka. Mamat Khalid meminta agar Jambu lebih berhati hati untuk persembahan di Final nanti.

Konklusinya, Maharaja Lawak Minggu 12 di Johor Baharu ini sekali lagi membuktikan bahawa persaingan merebut Maharaja Lawak didominasi Jozan dan Sepah. Jozan dan Sepah Terbaik. R2 dan Jambu perlu buat sesuatu untuk kembali mengambil hati para juri.

Untuk Final Maharaja Lawak di Stadium Melawati Shah Alam, Jozan, Sepah dan Nabil akan bertanding. Tetapi, Ahmad Idham menggunakan imunitynya untuk memasukkan Jambu. Jadi, Jozan, Sepah, Nabil dan Jambu akan ke Final Maharaja Lawak.

P/S: Posted with WordPress for BlackBerry.

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3