≡ Menu

Hati-Hati Skim Pelaburan Emas Virgin Gold MC

Melabur atau menyimpan emas sememangnya menguntungkan. Oleh itu, ada pihak yang menggunakan potensi emas sebagai alat untuk mereka terus menipu orang lain.

Virgin Gold Mining Corporation yang beribu pejabat di Panama adalah tidak diiktiraf oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia untuk menjalankan urusniaga pasaran sekuriti, pasaran niaga hadapan, urusniaga kontrak hadapan termasuk memberi nasihat tentang pengurusan dana atau berkaitan pasaran sekuriti.

Modus operandinya dengan menjual lot dan menjanjikan pulangan tetap sehingga 10% setiap bulan. Sekali dividen sebagai penaja dan shareholder. Harap jangan ada yang terjebak.

Other articles you might like;

22 comments… add one
  • Ahmad Hati September 6, 2011, 6:13 pm

    Beli lah di syarikat yang mempunyai lesen
    Entri terkini Ahmad Hati: Samsung I9103 Galaxy RMy Profile

    • Adam Roslan September 7, 2011, 2:32 am

      Jangan sertai mana-mana skim pelaburan berasaskan emas. Kalau betul nak merasa potensi emas, beli emas dan simpan sendiri atau di bank.

      • Blogger Newbie September 7, 2011, 5:45 pm

        aku setuju tu bro. skim pelaburan emas @ apa2 pun kalo menjanjikan pulangan itu x leh kot ikut akta…

        Setuju sgt dengAn beli sendiri dan simpan sendiri utk masa hadapan.. terjamin berbaloi
        Entri terkini Blogger Newbie: Label Blogspot Tidak di Index GoogleMy Profile

        • Ali jafar February 21, 2012, 9:55 pm

          aaa.. ini lagi.. adam roslan.. aku tahu lah kau tu pelajar lepasan SPM yg tak seberapa credit.. simpan rumah buat apa? tunggu sampai bertahun2 baru ada duit? kau ada belajar banking ker? aku rasa kau ini kosong.. dah la sesat nak sesatkan orang lagi.. jangan banyak bunyi la.. virgin gold BUKAN skim tapi Invest! aaaa.. tu la korang.. suka nak buat anak je.. belajar tak nak.. kasi laus sikit ilmu business.. BACA lebih sikit.. setakat baca buku LUCAH buat apa.. jenis2 korg ini.. jenis yg kerja dibawah majikan.. tak ada niat nak majukan diri sendiri.. fikir2.. guna otak sikit.. bodoh la orang xda p UITM ni.. hahaha..

  • mancai September 7, 2011, 12:55 pm

    hampir terjebak dengan virgin gold ni… syukur tak lagi…

    • Ali jafar February 21, 2012, 9:50 pm

      because of your lack self confident, you just miss BIG chance’s that come not once but many time in your life.. trust me, i got MBA.. and this is how people invest on they money.. this is not something u cant easily register n play.. this is share holder dude.. im not asking you to join but im asking you to CHANGE! ur mind set.. go take business class so u can understand how this world do business.. haha.. kesian.. kau dengar la cakap orang lain, tak ada beza kau sama dengan orang dulu-dulu yg tak tahu apa2.. kesian aku tgk orang macam kamu ni.. haha.. pemalas! guna otak sikit oi!!! BODOH!

  • aried September 7, 2011, 2:41 pm

    jangan ada yang menangis sudah…
    Entri terkini aried: Lagenda Mat Indra | Nak Tahu Siapakah Mat Indra atau Ahmad Bin InderaMy Profile

  • mak lagenda September 7, 2011, 3:34 pm

    Fuhhhhhhhh…baik berhati2 skrg ni!!

    tq 4 ur info

  • Pacifista September 7, 2011, 9:10 pm

    tak pernah lengang dengan kes2 penipuan ni.alahai…
    Entri terkini Pacifista: Review dan Entri Terkumpul Contest Review Alexa @ Pacifista.myMy Profile

  • Jaws September 8, 2011, 11:52 pm

    haha.. aku dah main benda ni 7 bulan..
    tiap2 bulan dok goyang kaki duit masuk 3k-4k..
    sedap jer…
    Entri terkini Jaws: Wordless Wednesday #2: BMWMy Profile

    • Adam Roslan September 13, 2011, 9:33 pm

      Rezeki. Berapa ramai referral untuk goyang kaki RM3k boss?

      • Jaws September 14, 2011, 9:50 am

        benda ni mana carik orang..
        aku xcarik orang pun..
        dia bagi dividen tiap2 bulan dari capital kita invest..
        kalau carik orang dapatla 10% dari org tu invst..
        aku rasa cukup dia bg tiap2 bulan, buat ape aku nak penat2 cite n carik orang..
        aku nak senang sorang2..
        Entri terkini Jaws: Wordless Wednesday #3: PantaiMy Profile

        • halim December 12, 2011, 11:15 pm

          bro…mane blh dpt info pasal virgin gold? bape minimum?

        • Abdullah January 12, 2012, 10:28 pm

          assalamualaikum

          saya sekadar hamba Allah yg ingin menyampaikan sekadar apa yg saya tahu, bersesuaian dengan sabda Nabi:sampaikan dariku walau satu ayat.

          dari apa yg saya tahu kalau ada investment yg menjanjikan pulangan tetap tanpa ada risiko rugi itu adalah tidak syariah compliant atau boleh dikatakan syubhah jika tidak mahu dijatuhkan haram.

          wassalam

          • Jaws January 17, 2012, 11:13 am

            dividen bulanan di bayar ikut harga emas.. kalau naik, naiklah.. kalau turun, turunlaa.. so tak tetap..10% tu anggaran kasar jer daripada dividen.. kang kalau elaborate panjang marah pulak tuan rumah.. tu yg sy citer roughly 10% from capital..
            Entri terkini Jaws: Wordless Wednesday #11 – Just a Warren Buffet WayMy Profile

          • Ali jafar February 21, 2012, 9:43 pm

            ???? seriously? aku main virgin gold da dekat 3 tahun.. okey ja.. siapa yg post benda bodoh ni? ingat virgin gold ni mainan mlm(or watever they call it)..
            virgin gold ni base on invest n economic structure’s.. ini mesti kes orang2 xda pelajaran tinggi ni tak tahu beza economy n cakap kosong.. tu lah, lain kali.. belajar lebih sikit.. jgn main dengar cakap org.. ada otak, p buat reseach.. jgn guna telinga je.. xde masa aku nak cari org.. hari2 aku na jaga profit gold.. macam jaws ni.. aku suke style dia.. macam ini la baru bangsa kita boleh maju.. daripada hari2 p beli nombor ekor lagi dosa.. haha..

  • akubiomed September 11, 2011, 5:24 pm

    Yang sah ada seperit Public Gold dan Maybank Gold tidak mahu pula labur duit.

  • amir September 23, 2011, 4:13 pm

    mmg untung la ni kalo beli emas skrg?

  • ladyheart September 29, 2011, 2:15 pm

    tgk now nie ngah down.. soo, untung laa…

  • jusoh February 2, 2016, 5:39 am

    dah kaya gamaknya jaws ngan ali jaaafar taknak buat kenduri ke?

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3