≡ Menu

Yamaha 135LC Extreme Spirit Milikku!

Memperkenalkan Yamaha 135LC Extreme Spirit baru dengan klac tangan. Ia dilengkapi enjin 135cc, 4 injap penyejukan cecair yang unggul bagi memastikan kuasa sentiasa dalam genggaman anda. Dengan menggabungkan prestasi mengagumkan dan gaya menawan, kini Yamaha 135LC Extreme Spirit memberikan anda lebih pilihan untuk pecutan dan prestasi menyeluruh dan kuasa yang tiada bandingannya.

Setelah agak lama ‘mengidamkan’ motor ini, akhirnya petang tadi aku berjaya menunggang motorsikal ini dengan penuh gaya. Kalau sebelum ini asyik memecut di sekitar Kangar dengan Yamaha Majesty 250, Yamaha 135LC Extreme Spirit ini pasti lebih gempak daripada biasa. Kenapa? Inilah motorsikal pertama yang aku miliki.

My 135LC!

Spesifikasi

Overall length x width x height – 1,945 x 705 x 1,065 mm
Seat Height – 770 mm
Wheel base – 1,245 mm
Minimum Ground Clearance – 140 mm
Dry weight/Curb weight –
105 kg
Fuel oil capacity – 4.0 litres
Clutch type – Multiple Disk, centrifugal automatic
Transmission – 4-speed Rotating
Brake front/rear – Single disc brake / Drum Brake

Motor ni akan diposkan ke Melaka esok, untuk digunakan sebagai kenderaan rasmi ketika berada di UiTM Melaka. So, kalau ada nampak motor Yamaha 135LC Extreme Spirit bernombor pendaftaran RH5775 tu, tegur la ya! :)

Other articles you might like;

7 comments… add one
  • neutronics December 27, 2007, 7:31 am

    ni no plat mane ni? haha

  • Adam December 27, 2007, 11:53 am

    uhu. masih ada lagi rakyat Malaysia yang tak tau ‘R’ ni plate mana. Perlis ko tahu tak tu negeri apa?

    Perak – AXX
    Selangor BXX
    Pahang – CXX
    Kelantan – DXX
    Johor – JXX
    Kedah – KXX
    Langkawi – KV
    Labuan – LXX
    Melaka – MXX
    N Sembilan – NXX
    Pulau Pinang – PXX
    Sarawak – QXX
    Perlis – RXX
    Sabah – SXX
    Terengganu – TXX
    Kuala Lumpur – WXX

  • FudEye7 February 23, 2008, 2:18 pm

    UiTM bndr melaka ke lendu?
    cun a no. lu bro… bape hengget la agknya.

  • buweks September 26, 2009, 3:36 pm

    apasel ko beli wrne ny..x syok lah

  • afiq February 21, 2010, 8:13 pm

    haha..aku bru agkat ptg tdi yamaha 135LC ES gak..
    xsbar nak tggu hjg mggu nie nak try pemanduan pertama..
    aku lak stdy kat kangar.. (ipg)

  • Zul LC April 10, 2010, 1:59 pm

    Maju LC, motorsikal tercanggih, anggun lagi bergaya.

  • afiq June 23, 2010, 7:44 pm

    haha..aku bru agkat ptg tdi yamaha 135LC ES gak..
    xsbar nak tggu hjg mggu nie nak try pemanduan pertama..
    aku lak stdy kat kangar.. (ipg)

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3