≡ Menu

Selamat 31 Ogos

Haha. Apakah rasionalnya tajuk di atas? Mungkin suka-suka. Akibat ketiadaan laptop telah menjadikan Adam susah untuk membuat posting. Baru tadi Adam terfikir bahawa suda 3 tahun Adam berblog akan tetapi hanya 165 posting dalam jangkamasa tersebut. Statistik ini membuktikan bahawa Adam merupakan seorang blogger yang kurang bersosial dalam membuat posting.

Hujung minggu ini UiTM Melaka akan kesepian kerana ramai warganya telah pulang ke kampung untuk cuti Hari Kebangsaan dan Sambutan Awal Ramadhan bersama-sama keluarga di rumah. Ya. Adam tak pulang untuk berbuat demikian kerana baru sahaja minggu lepas Adam pulang ke kampung. Kalau minggu ini balik juga mungkin Adam perlu mencari satu sumber kewangan yang lain mungkin mencari harta karun di kawasan hutan belakang kampus ini.

Hari ini Adam dan RH5775 ke Hutan Lipur Ulu Bendul, Negeri Sembilan. Perjalanan yang memakan masa selama 40 minit ini turut disertai oleh 4 orang rakan Adam yang lain iaitu Fad, Acud, Azza dan Nur. Tujuan asal kami ialah untuk membuat photo shooting dan juga aktiviti bermandi-manda. Namun nasib kurang menyebelahi kami kerana hujan lebat turun dan mengakibat arus deras. Walaubagaimanapun, kami tetap membuat photo shoot dan bermandi di kawasan yang rendah tahap kebahayaannya.

Hm. Esok Adam sekali lagi akan bergerak dengan RH5775 ke Klang untuk ke rumah Azza bagi menyiapkan beberapa group assignment yang masih belum sempurna. Cukup untuk hari ini. Pendapatan Google AdSense untuk bulan ke dua mencecah USD 28 dan Nuffnang RM125. Tunggu masa untuk lebih banyak duit. Perlu gandakan usaha untuk menyiapkan tugasan yang tarikh hantarnya hanya di sekitar hujung bulan ini. Selamat Malam semua.

Other articles you might like;

3 comments… add one
  • shahkang August 31, 2008, 10:09 am

    ulu bendul aku p camping hari tu
    ayaq deras?
    dia mana ada ayaq terjun pun kan
    tp ok la..bes
    better dari bukit ayaq aku rasa
    facilities sgt mantap
    kan?

  • Adam August 31, 2008, 1:25 pm

    Takda la deras sangat, tapi macam hiperbola untuk menyedapkan posting saja. Haha. Ayaq terjun ada tapi belah atas, aku pun taktau la betui ka dak sebab aku tak naik sampai atas pun, lepak area bawah saja. Tapi kemudahan memang terbaik la. Kalau bukit ayaq bulih buat sampai macamtu sekali, memang best.

  • shahkang August 31, 2008, 4:11 pm

    dia dok betui2 tepi jalan utama nak menuju kuala pilah
    sebab tu power
    jalan tu p kuantan pun boleh

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Next post:

Previous post: