≡ Menu

Out of limit!

trafikusage.jpg

Agak hairan aku apabila aku tengok traffic usage untuk domain www.rs.com.my. Mencecah 1.17 TB beb! Tadi aku dah ditegur oleh brader technician server aku, MNetHost. Server aku yang seciput 1.00 GB ni terpaksa berkongsi dengan 5 buah domain yang beroperasi dalam satu server. Nak save la katakan, tapi akhirnya memberatkan server ni sebab aku hanya melanggan shared server.

So malam ni, bermulah episod penghijrahan beramai-ramai ke hosting yang baru bagi meringankan kembali server aku ni. Dulu niat memang baik, pemurah la katakan.. Sedekahkan hosting space untuk user yang nak belajar menggunakan WordPress khasnya. Disebabkan kesesakan tersebut, aku membeli www.dblogger.org untuk dikongsi bersama, so kalau ada sesapa nak tu, boleh la apply dari aku =)

Baru tadi aku berjaya setelkan masalah domain si Viere, dia dah beli hosting baru dari Internet-Webhosting.com, Premium Plan beb! Ni specs yang ditawarkan untuk Premium Plan. So, kalau nak web space tu, pandai-pandai la ngayat si Viere :)

premiumplan.jpg

Klik sini untuk maklumat lanjut..  

Other articles you might like;

1 comment… add one
  • madnilk July 19, 2007, 10:47 pm

    pergh best tuh…. :P aku nih plak still tak tahu nak buat aper dgn bandwitdh yang 200 gig tuh :(

    ko ader cara tak macam mana nak habiskan semua tuh

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Next post:

Previous post: