≡ Menu

Fiq Mentor – Tiga Malam Tanpa Bintang

Lirik

Kasih.. maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih.. engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

Tiga malam tanpa bintang
Dan diriku dihimpit penyesalan
Arah tuju kian fana
Kerna hilangnya manira
Bagaikan siang diselubung gerhana

Kembalikan senda tawa
Pulangkanlah manis disenyum manja
Ku pahatkan keinsafan
Dan patrikan kesetiaan
Sehingga nadi menafikan nyawa

Kasih.. maafkan diriku
Banyak dosaku padamu
Tidak terhitung jari jemari daku
Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

Kasih.. engkau tak bersalah
Hanya hatiku yang buta
Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya
Kasih…

Download Fiq Mentor – Tiga Malam Tanpa Bintang

Fiq Mentor – Tiga Malam Tanpa Bintang (Password: xterdotorg)

Atas beberapa sebab, aku tak dapat lagi meneruskan mp3 streaming kerana hits yang terlampau banyak dan membebankan server aku sekarang ni dan kejadian server slow dan down sering kali berlaku. Bagi tidak menghampakan visitor, aku masih menyediakan URL untuk download lagu Fiq Mentor – Tiga Malam Tanpa Bintang. Terima kasih atas sokongan anda :)

Other articles you might like;

79 comments… add one
  • mohdismail February 22, 2007, 2:15 am

    tengah dgr lagu ni…
    sedap..secara overall memang sedap..
    tapi kalo di dengar betul…
    lagu ni bagai 2 lagu yang di gabungkan jadi satu…
    pengaruh band boy era 90-an juga ade sikit dalam bait-bait lagu ni..
    vokal fiq memang sesuai untuk lagu macam ni..
    cuma ade beberapa part fiq tarik tak kena…
    tak kesah la..
    ketukan drum & riff gitar sepatutnya lebih padat…
    baru ade sikit feel rock kapak malaysia dulu-dulu..
    apa pun..fiq rock~

  • adam February 23, 2007, 1:27 am

    hehe.. satu permulaan yang baik untuk fiq, harap lagu2 terus dihasilkan dan dapat menyedapkan telinga yang mendengar. sekarang ni macam2 lagu yang ntah apa-apa.. kekadang tu sakit telinga juga dengar..

  • qimie March 2, 2007, 1:50 pm

    mmg gempak lah…caya lah fiq…..cam kembali era era 90-an dulu dulu…. ada kelas tersendiri…tak sia-sia jadi juara mentor….. teruskan usaha….

  • Shah@Dragon March 2, 2007, 2:19 pm

    bleh tahan gak lagu nie yer…meleleh beb gua dengar

  • gueq March 3, 2007, 12:51 am

    wah..caya lar lu,fiq! wa suka nie lagu…sedap d dgr telinga!

  • manisti March 3, 2007, 10:38 am

    em…manis di dengar telinga…

  • seri196 March 3, 2007, 1:41 pm

    sedih dgr lagu ni…tersentuh jiwa…

  • oniey March 5, 2007, 11:38 am

    sukenyerrrrrrr

  • mama March 6, 2007, 2:14 pm

    meremang bulu roma bile dgr….fuhhh……….best giler………

  • syam March 7, 2007, 8:12 am

    best nnnnn wat ati sayu jerk…..hehehehe

  • fifi March 8, 2007, 2:45 pm

    first time dengar, tak suka,dua kali dengar jatuh cinta….

  • mi3ra March 8, 2007, 6:35 pm

    best gler dgr lagu ni!!! sedey pun ader.. hidup FIQ!!!

  • lan_87 March 10, 2007, 11:14 am

    lagu ni mmg best…tgh2hari pun naik bulu roma….heheheh

  • eila March 10, 2007, 6:40 pm

    mmang best gile la lgu nie

  • mojako March 10, 2007, 7:05 pm

    gempak sehhh,,,, mcm rok kapak laaaaa, bleh la kapak kpala aku ni

  • shikin March 10, 2007, 8:36 pm

    huaarghhh!! dh la ngh frust nie…dgr plak lagu nie brtmbh2 frust la skrg…huuuarrgggHhh!!

  • Profkusut March 11, 2007, 2:44 pm

    lagu fiq ni memang best….terus sokong dier

  • syawana March 12, 2007, 8:08 am

    lelamer dengar makin best…..kalu x dengar satu ari boleh giler…kehkehkeh

  • wazie March 12, 2007, 1:44 pm

    mmg besh giler lagu nih. tapi lirik tu mcm bnyk x kena jer. fiq nyanyi lagu apa pn best (“,)

  • harada March 12, 2007, 8:40 pm

    best lagu nie…
    sayu hati aku dbuatnye..
    tknang kt org tersayang..cayalah fiq..!!

  • bye March 12, 2007, 11:05 pm

    suker sgt lagu nih..
    cam kesal sgt2 ngan aper yang aku lalui selamer ni..

  • izo_mael March 13, 2007, 2:17 pm

    mmng wa cyalah sama dia….mmng real laa dia punya piching…ini mcm la rock…hahahah steadylah rock….

  • pesona_rose March 13, 2007, 3:09 pm

    memula dengar masa jomheboh ahad lepas, tak sabar tunggu senin nak search lagunya..ingatkan lagu lama rupanya baru…syahdu lagunya..syabas fiq..semoga memilih lagu sesedap pasnih untuk menaikkan nama nya lagi tinggi…cuma kena masuk kelas vokal kot…bagi mantap sket suarenya…

  • yda March 13, 2007, 8:16 pm

    lagu ni mmg best gler ar..1st time dgr pun dah tersangkut..baik korang dgr tau..mmg syok abis la

  • dieva March 14, 2007, 10:35 am

    lagu ni unik beb…kena hayati betul2 baru feel……yesssszaaaaaaaaaa

  • zoul March 15, 2007, 6:35 am

    aku rasa lirik tu.. ada salah sikit laa…

    PERTAMA..
    Arah tuju kian fana
    Kerna hilangnya manira
    Bagaikan siang diselubung gerhana

    KEDUA..
    Ku pahatkan keinsafan
    Dan patrikan kesetiaan
    Sehingga nadi menafikan nyawa

    ada dua part yg salah actually 2 perkataan jea… MANIRA dan NADI…

  • zoul March 15, 2007, 6:38 am

    Tiga Malam Tanpa Bintang – FIQ

    Kasih.. maafkan diriku
    Banyak dosaku padamu
    Tidak terhitung jari jemari daku
    Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
    Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

    Kasih.. engkau tak bersalah
    Hanya hatiku yang buta
    Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
    Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
    Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya

    Tiga malam tanpa bintang
    Dan diriku dihimpit penyesalan
    Arah tuju kian fana
    Kerna hilangnya manira
    Bagaikan siang diselubung gerhana

    Kembalikan senda tawa
    Pulangkanlah manis disenyum manja
    Ku pahatkan keinsafan
    Dan patrikan kesetiaan
    Sehingga nadi menafikan nyawa

    Kasih.. maafkan diriku
    Banyak dosaku padamu
    Tidak terhitung jari jemari daku
    Tak dapat dibilang bagai bintang beribu
    Sukarnya diriku menebus kekhilafan yang lalu

    Kasih.. engkau tak bersalah
    Hanya hatiku yang buta
    Tulus dan ikhlas kau korban jiwa raga
    Dan tanpa belas ku buat kau kecewa
    Ku tahu dirimu sukar melupakan segalanya
    Kasih…

  • yana March 15, 2007, 1:47 pm

    bes sgt………….

  • eyka March 15, 2007, 4:38 pm

    bestlah lagu ni.

  • eyka March 15, 2007, 4:40 pm

    saya ni mmang peminat fiqmentor n amy search

  • hana March 15, 2007, 4:42 pm

    askum best gilerlah lagu ni.rasa mcm so romantik lebih2 lagi waktu couple.
    bestnyaaaaaaaaaaaaaaa

  • taijoon March 15, 2007, 4:49 pm

    aku mase 1 time dengar lagu mamat nie rasa mcm lagu lame2.
    sedap giler. mmg bestlah kau fiq.
    akupun mmg sokong kaupun.
    kaulah artis kelahiran mentor yg plg bagus aku rasa…
    good luck

  • zarihan March 16, 2007, 12:26 am

    huhuhu….aku suker lgu nie…
    boleh bt lgu tema kesah cinta aku ngan awke aku nie
    huhu

  • mama March 16, 2007, 12:46 pm

    hehehehe,,,,,dlm proses mengafal ni…sape yg tgh mengafal lagu ni…hafal jgn x hafal…best ape…..

  • sk8er March 16, 2007, 1:53 pm

    cayalah fiq..lagu malam tanpa bintang masyuk abis r beb..rugi sape x dengar..layan rock siot even jiwang pn..

  • sumandakcun March 16, 2007, 4:27 pm

    bess la lgu ni.., cm lagu 90an caya la Fiq. Gempak gila u bwk lagu ni..tersentuh oooo :'(

  • nelly March 17, 2007, 11:46 am

    siot power r lagu ni..aq tabik fiq pasal leh bawak lagu ni dgn rock n steady..meremang bulu roma aq dgr suare fiq..last skali, majulah FIQ untuk ROCK!!!!!!yeyergh!!!

  • ciecak March 17, 2007, 4:09 pm

    power beb lagu nieeee……best tahap dewa2 nei…tq

  • watie March 17, 2007, 7:52 pm

    lagu nie ku tujukan buat ex boyfreind ku…walaupun aku telah melukakan hatimu namun cinta kita tetap bersemadi di lubuk hati ini percayalah …cintaku adalah cinta sejati…kaulah cinta pertamaku…(face ex -boyfreind ku like fiq..)

  • shasya March 18, 2007, 1:27 pm

    lagu fiq memang best gile… tak sia-sia mentor ade bakat macam fiq.. caya laaa.a.. love you fiqq…

  • miE_kHai March 19, 2007, 10:45 am

    lagu nie memang ade kene ngan idup aku..nyeSal Beb..tp xsia2 aku undi fiq dulu.. memang best tahap leNtok!

  • ekin March 19, 2007, 5:54 pm

    bez giler.. sdih tol lagu nie..

  • zu3R@ March 20, 2007, 8:10 am

    lagu nie memang best beb…
    syahdu aku mdengarnya…..
    tapi yang best mula2 aku dgr lgu nie…aku xtau pun sape pnyanyinya…
    finnaly baru aku tau fiq rupanya yg nyanyi…
    memang best la….

  • dolphin_197 March 20, 2007, 3:27 pm

    everytime aku dgr lagu ni..tetibe jek air mata aku akan mengalir dgn sendirinye…and i believe sesape yg penah melalui pengalaman mcm ni yg betul2 dpt hayati lagu ni..

  • shasya March 21, 2007, 4:20 pm

    lagu ni mmg best giler

  • nizar March 21, 2007, 5:39 pm

    mule2 aku tak minat dengar lagu ni… tapi sejak bekas awek aku mintak aku hayati lagu ni, huh!!! memang kena dengan aku.. sedih ooooo…… caya lah fiq

  • nizar March 21, 2007, 5:41 pm

    tapi kan lagu ni kalau pandai dinyanyikan… boleh buat pujuk awekz haha

  • mat rempit March 21, 2007, 5:45 pm

    wah!!!!!!!!!!!!!!!!! rempit menitiskan air mata di jalanan
    wa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • asnawi......... March 22, 2007, 2:29 pm

    lagu ni ditujukn khas wat amat nizar…..

  • asnawi......... March 22, 2007, 2:31 pm

    ape kte kte nyanyi lagu ni sme2….kawan sye tu nmenye amat sdg bersedih…jd kte nyanyikn lgu ni kas wat die….

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3