≡ Menu

Semua Orang Sibuk

Salam.

Dicelah-celah kesibukan seharian Adam, sempat lagi Adam curi sedikit masa untuk mencipta posting baru. Sebenarnya ada saja cerita yang nak ditulis di sini tapi masa sentiasa menjadi penghalang.

Selepas kepulangan dari Program Perkasa Siswa 2009 anjuran Hal Ehwal Pelajar dan Unit Kaunseling, Adam kembali seperti biasa. Bercerita tentang program ini, Adam dikatakan dapat menambah senarai rakan JPK dan MPP UiTM Melaka sahaja. Pengisiannya agak kosong. Namun Program Bual Bicara Kemerdekaan di Kampus Bandaraya sedikit membawa manfaat kepada Adam.

Meneruskan kehidupan sibuk yang sebiasanya. Hari Isnin terskip sekali lagi kelas Broadcasting. Hari Selasa kembali padat dengan kelas dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang. Oh ya, kemarin ketemu dengan Sue yang setelah hampir dua bulan di kampus yang sama — tapi baru kali pertama bertemu mata. Selain itu sibuk juga dengan aktiviti Kolej Lekiu. Sekali lagi menyiapkan kertas kerja untuk Makan Malam Kolej Lekiu bersama Kolej Tun Puteri.

Laman web rasmi Putra Rovers juga telah dirombak secara besar-besaran. Layout telah ditukar kepada sesuatu yang lebih ada ‘gah’nya. InsyaAllah selepas ini Putra Rovers akan mempunyai domainnya sendiri, mungkin www.putrarovers.com — itulah yang dicadangkan oleh Saudara Amran.

Surat kepada Berita Publishing untuk kajian akademik di sana sudahpun diluluskan dan insyaAllah pada 2 Mac Adam akan ke sana bersama rakan-rakan. Tidak lupa juga Adam ingin mengucapkan tahniah kepada Saudari Sharifah Nuraini kerana telah berjaya menemui cinta yang selama ini dinantinya. Jangan lupa belanja makan-makan ya, Haha=)

Dalam kesibukan duniawi, jangalah kita alpa. Sentiasa ingatkan Allah dalam kesibukan kerana Allah itu Maha Pengasih Maha Penyayang, kasihnya melebihi kasih sayang sesama makhluk tetapi sedikit sekali manusia yang bersyukur bahkan tidak sedar bukti kasih sayang Allah ada di mana-mana sahaja. Mungkin itu yang nak dipesan oleh Abah. Adam dapat rasa dia datang melawat.

”Dan janganlah kamu seperti orang-orang yang lupa kepada Allah, sehingga Allah menjadikan mereka lupa akan diri sendiri” (59:19)

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Next post:

Previous post: