≡ Menu

Menuntut Baucar Buku 1Malaysia RM250

20130222-021925.jpg

Walau sudah tahu ini adalah gamble dan berisiko; aku, Amzar dan Pokcek bergerak melalui kesesakan Lebuhraya Persekutuan ke UiTM Shah Alam.

Tujuannya untuk membuktikan mitos bahawa pelajar yang sudah graduasi atau berkonvo adalah tidak layak untuk mendapatkan Baucar Buku 1Malaysia ini. Apa yang menarik tahun ini Dato Seri Najib memberi lebih 50 Ringgit iaitu sebanyak RM 250.00 seorang.

Tibanya di Pejabat Bendahari Fakulti Sains dan Matematik kami disambut baik dan selang beberapa minit kemudian datang petanda bahawa permainan ini akan gagal. Kami dikatakan tidak layak kerana susah bergraduasi dan dicadangkan ke Pejabat Bendahari Zon 16 bagi membuat percubaan kedua.

Hujan. Basah. Setibanya kami disambut enam orang; dua perempuan dan empat lelaki. Percubaan hampir berjaya, tapi didatangi aura negatif dari salah seorang daripada mereka. Kami mendapati apabila datangnya aura negatif ini telah membantutkan usaha kami.

Kecewa. Kami pekena Bakso sebelah Restoran Hakim sebelum balik.

P/s – Comeback selepas berapa lama tak menulis, harap dapat bawa semangat baru. Selepas kecewa dengan Baucar buku, kami dinasihatkan oleh aura positif untuk mencuba Bantuan Rakyat 1Malaysia.

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3