≡ Menu

Kisah Air Bersih dengan Penapis Air Coway

Penapis Air Coway

Dah dekat 7 bulan duk di rumah, masuk bulan ke-7 baru sedar yang kat rumah tak ada penapis air. Memang tujuan utama penapis air nak dapatkan air yang bersih, tapi banyak produk penapis air di pasaran yang offer lebih daripada tu.

Sebelum ni aku pernah survey di Facebook pasal isu ni, ramai yang cakap terus ambik penapis air yang power. Memang ada semata-mata penapis, tapi jangan cari penapis yang menyusahkan kita.

Contoh penapis air yang menyusahkan kita ialah siri penapis air daripada Panasonic, yang kerjanya menapis atau menulenkan. Tapi penapis jenis ni dia tak simpan air. Jadi masih kena ada bekas simpanan air. Kalau nak air panas, perlu jerang air dengan cerek elektrik. Harganya serendah RM60 hinggalah RM1,500.

Kelebihan Penapis Air Coway

Jadi untuk dapatkan penapis air tak menyusahkan, aku pun survey pasal penapis air Coway sebab ramai bagi lima bintang untuk brand Coway ni. Antaranya ialah after sales servicenya yang mana setiap dua bulan technician akan datang buat servis dan enam bulan sekali akan tukar filter. Semuanya dibuat oleh technician yang dilantik. Kalau kat rumah di kampung, penapis luar kita kena servis sendiri lepastu kita kena beli pulak penapis dalam dan technican cuma datang pasang. Berbeza dengan Coway, semuanya dibuat technician dan tiada bayaran semasa servis.

Antara bab lain yang menarik pasal penapis air Coway ni, semestinya fungsi tiga suhu air, dan storan yang besar. Lepas beli penapis air Coway ni, saya dah bagi cerek elektrik dan bekas simpanan air yang dibeli dulu kat sedara mara. Boleh dikatakan, 3-dalam-1, mudah dan menjimatkan ruang.

Harga Penapis Air Coway

Masuk bab harga, aku kena bukak satu lagi entri berkenaan kot. Tapi boleh diringkaskan ada tiga cara untuk anda miliki penapis air Coway ni.

Pertama beli secara tunai (outright), sewa beli dan bayaran secara ansuran. Ketiga cara ni ada kelebihan dan kekurangan masing masing jugak. Contohnya sewa beli melayakkan anda dapat warranty 5 tahun. Kalau cash dan ansuran cuma 1 tahun, dan kena beli membership untuk renew warranty.

Kalau malas nak komitmen bulan bulan, boleh terus sambar cash lah. So harga penapis air Coway ni berbeza untuk setiap model yang ada. Macam aku punya, model Petit berharga RM120 bulanan atau RM3,700 cash. Belanja lebih sikit untuk kesihatan. Bak kata orang, bayar RM4 sehari untuk air yang bersih. Haha.

Penutupnya, kalau nak dapat info lanjut pasal harga dan cara belian penapis air Coway ni, sila call 0134257121 sekarang!

Other articles you might like;

7 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3