≡ Menu

Internet Percuma di Seksyen 7, SA

Masuk hari ini, dah dekat dua bulan saya dan rakan-rakan tinggal di rumah burung Pusat Komersial Seksyen 7, Shah Alam ini. Dan hari ini, ahli rumah secara besar-besaran menyambut kehadiran Internet di setiap laptop yang ada di dalam rumah. Masalah paling besar di sini ialah penerimaan gelombang talian telefon bimbit atau liputan telefon bimbit. Hal ini mengakibatkan talian telefon akan terputus sekiranya kami berada di dalam rumah. Oleh kerana Celcom Broadband juga berasaskan talian mobile ini, perkhidmatan mereka turut terjejas di sini.

Fakta daripada sumber yang boleh dipercayai mengatakan bahawa kawasan Pusat Komersial ini telah dimiliki oleh Info Age Berhad sebagai pembekal Internet di kawasan ini dan TMNet Streamyx tidak dapat memasuki kawasan ini. Jadi, kami sebagai penduduk tidak ada pilihan lain selain menggunakan perkhidmatan mobile broadband atau melanggan perkhidmatan Internet yang disediakan oleh syarikat tersebut.

Kadar bagi perkhidmatan mereka boleh dirujuk di laman web rasmi mereka di www.infoage.com.my atau terus ke kaunter Info Age di Kompleks Bintang, Seksyen 7 Shah Alam. Saya pernah ke sana untuk bertanyakan plan yang sesuai dengan bajet kami. Untuk kelajuan 512kbps, saya perlu membayar RM50 sebulan sama seperti Celcom Broadband. Memandangkan kos pemasangan yang agak tinggi, kami mencuba pelbagai alternatif lain.

Memandangkan jarak setiap rumah adalah dekat, satu kelebihan tinggal di sini ialah anda akan hidup dalam lingkaran gelombang Internet. Di rumah ini sahaja, lebih 10 access point WIFI yang aktif. Jadi, jika anda inginkan Internet percuma seperti saya, teruskan pembacaan di sini. :)

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3