≡ Menu

Apa ‘Wishlist’ Anda?

adamroslan iPhone 4

Wau. Sempat lagi posing di skrin retina iPhone 4. Hajat dihati memang nak sambar satu, tapi apakan daya. Tak ada siapa nak hadiahkan. Bercakap pasal wishlist, memang banyak saya dok idam-idamkan. Dengan hobi yang pelbagai, lagilah macam-macam nak. Manusia ni kadang-kadang tak pandai bersyukur.

Suka untuk saya kongsikan perenggan tulisan Cik Zara, sama-sama kita ambil pedoman daripada tulisan beliau.

Ye tak salah pun nak wish dapat benda tu benda ni, masing2 ada keinginan dan kehendak. saya pun ada, nak kasut baru, nak daftar perniagaan, nak cosmetic best2.. tapi tu semua wishlist yang kat dunia. wishlist persiapan akhirat takde ke? Tettt.. Amat jaranglah tengok orang buat wishlist- nak berzikir at least 2 kali sehari, nak solat 5 waktu tepat pada waktunya, nak puasa sunat setiap Isnin & Khamis, nak derma 5% gaji kepada fakir miskin, nak buat baik pada ibu ayah, nak baca Quran sekurang2nya 10 ayat sehari, nak bawa anak2 ke kem anak soleh, nak dengar kuliah maghrib seminggu sekali dan seumpamanya..

Dalam kita mengejar ‘wishlist’ di dunia, kita juga kena seimbangkan dengan ‘wishlist’ di akhirat nanti. Teruskan pembacaan di sini.

Other articles you might like;

66 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3