≡ Menu

Sepak Mula TM Liga Super 2010

Malam ini, tepat jam 8.45 petang 14 buah pasukan dalam tujuh perlawanan Liga Super akan memulakan kempen untuk TM Liga Super 2010. Perlawanan Piala Sumbangsih antara Negeri Sembilan dan Selangor akan menjadi tumpuan kerana Negeri Sembilan adalah juara Piala Malaysia 2009. Rakan blogger, Ridzuan Richie awal-awal lagi telah memberi laungan awal akan kemenangan Negeri Sembilan berdasarkan prestasi mereka yang lepas.

Tidak lupa kepada pasukan Singa Utara yang juga naib juara Liga Super 2010, kali ini mereka pasti bangkit dengan penyenaraian semula kesebelasan utama. Yang pasti, ramai nama baru akan disenaraikan untuk perlawanan pertama pada malam ini. Jurulatih baru Singa Utara, Mohd Nidzam Adzhar Yusoff berkata kepada Berita Harian, “Kehadiran dan pengalaman ketua pasukan, Mohd Fauzie Nan menjadi pertaruhan buatnya untuk membimbing pemain muda yang rata-rata berusia 18 dan 24 tahun.

“Tidak dinafikan skuad Perlis kali ini tidak sehebat seperti beberapa pasukan pilihan termasuk Johor FC yang turut mendapat sentuhan ramai pemain berpengalaman.”

Perlis musim ini hanya diperkuatkan tiga tonggak veteran iaitu ketua pasukan, Mohd Fauzie Nan; Shariman Che Omar dan Zurendey Jumai. Bakinya adalah pemain muda termasuk empat anggota skuad bawah 23 tahun negara yang memenangi pingat emas Sukan Sea, Mohd Farizal Marlias (penjaga gawang), Mazlizam Mohamad (pertahanan), Amar Rohidan (tengah) dan Ahmad Fakri Saraani (penyerang).

Jadual Perlawanan Minggu 1 TM Liga Super 2010

Home Away Venue
Negeri Sembilan vs Selangor Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi, NS
Kuala Lumpur vs Terengganu PBDKT T-Team Stadium Bolasepak Kuala Lumpur, Cheras
Kuala Lumpur, PLUS FC vs Pulau Pinang Stadium MBPJ, Kelana Jaya
Pahang vs Perak Stadium Darul Makmur, Kuantan
Terengganu vs Kelantan Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah
Johor vs Kedah Stadium Tan Sri Dato’ Haji Hassan Yunos, JB
Perlis vs Johor FC Stadium Utama Negeri, Kangar

Other articles you might like;

1 comment… add one
  • Kimizo February 11, 2010, 4:23 pm

    liga dah bermula
    mari kita meriahkannya

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3