≡ Menu

RM690 daripada Google Inc.

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

Nah, hari ini merupakan kali keempat saya membuat cash out daripada program pengiklanan Google AdSense. Alhamdulillah, pendapatan ini akan digunakan sepenuhnya sebagai funding hadiah untuk diri sendiri sempena Konvokesyen yang lepas.

Google AdSense

Ramai yang kurang jelas bagaimana dengan meletakkan iklan di blog atau laman web boleh dibayar. Caranya sangat mudah. Jika laman blog anda mendapat kunjungan daripada pelawat dengan kerap (atau dipanggil traffic), jadi pengiklan akan meletakkan iklan yang berkualiti di laman web kita. Jika ada pelawat klik, anda akan dibayar. Caranya sangat mudah!

Jika anda masih lagi terkial-kial untuk mendalami ilmu ini walaupun anda sangat berminat, saya boleh bantu anda. Cuma tinggalkan soalan di bawah saya akan cuba jawab. Jika anda mahu panduan lengkap mengenai AdSense dalam bahasa Melayu, saya cadangkan agar anda membeli buku panduan menjana pendapatan daripada Google AdSense yang ditulis oleh Saudari Aswani! Sila klik sini atau banner di bawah untuk melihat kehebatannya!

Apa yang ada dalam Kod Adsense ini ya? :

  1. Panduan lengkap dalam bentuk file PDF
  2. Video rakaman yang dibuat demo untuk menjelaskan lagi pemahaman anda
  3. Kandungan blog dalam BI untuk anda masukkan ke dalam blog anda
  4. Bahan-bahan marketing yang membantu anda untuk menarik trafik
  5. Template blog untuk anda guna bagi mencantikkan lagi blog anda
  6. 6,300 PLR artikel secara percuma
  7. .. dan banyak lagi kandungan Kod Adsense di sini!

P/S: Gambar sekadar hiasan ;)

Other articles you might like;

9 comments… add one
  • ken January 8, 2011, 8:59 am

    too bad google adsense saya sudah diban :/
    Entri terkini ken: Little Yum Yum at Kota DamansaraMy Profile

    • Adam Roslan January 8, 2011, 6:10 pm

      Hehe. Boleh cuba beli ebook tu dan ikut step by step macam mana nak apply akaun GA :)

  • Jia Jun January 8, 2011, 11:30 am

    Wow, Tahniah pada Adam!
    Not bad with the side income ^^

    Ken: Then what you mainly use to monetize blog now ? Nuffnang? Neobux?

    • Adam Roslan January 8, 2011, 6:11 pm

      Thank you. You buat bisnes apa boleh pegang duit tebal tebal? Mind to share? Hehe.

  • Azhar January 11, 2011, 10:05 pm

    Salam bro, mind to share pasal adsense nih? Berminat sangat, tapi time nk reg tuh, xde choice utk bahasa melayu pn..
    Entri terkini Azhar: Likeness!My Profile

    • Adam Roslan January 12, 2011, 3:03 am

      Boleh. Kalau nak bahan bacaan, boleh beli buku diatas. Kalau free boleh mai jumpa aku. Biasanya, buat blog bahasa Inggeris untuk apply GA. Post dalam 10 posting. Lepas seminggu dua baru apply.

  • rashid January 12, 2011, 11:39 am

    Nice income, dan ebook tu memang hangat diperkatakan oleh orang ramai..hehe
    Entri terkini rashid: Kenali 25 Perkara Tentang Jejaka Bernama RashidMy Profile

  • din November 16, 2011, 1:44 am

    salam..knapa dah reg tuk adsense then till now still deactive yer?

  • syida January 13, 2012, 11:30 am

    macam mana nk dptkan ebook tu… sy try search kt google. xde pun cara nk order

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3