≡ Menu

9 Sebab Kenapa Akaun Churp Churp Boleh Digantung

7 Sebab Kenapa Akaun Churp Churp Boleh Digantung

Digantung atau kena beku? Sama saja, terjemahannya dalam bahasa Inggeris ialah suspended. Hari ini saya kongsikan kepada anda kenapa akaun Churp Churp anda boleh digantung? Churp Churp menggariskan 9 aktiviti yang dilarang dan boleh menyebabkan akaun anda digantung.

  1. SPAM!
  2. Sharing it on competing brands’ social media platforms.
  3. Sharing it on suspicious sites (e.g pornography sites but not limited to) to generate views or clicks!
  4. Use automated methods to generate views and clicks.
  5. Using misleading messages when sharing
  6. Sharing it on the original campaign platforms (such as Facebook fan pages and microsites)
  7. Sharing it on ChurpChurp’s Facebook Fan page.
  8. Use PTC (Pay to Click) sites, link exchangers, other such services, or forming groups for this purpose.
  9. Creating dummy email and other social networking accounts for signup campaigns. Accounts must be verified and have a minimum of 25 Twitter followers and/or Facebook Friends.

Merujuk kepada e-mail yang saya terima, saya melakukan kesalahan nombor 2 dan 5 iaitu menggunakan mesej yang mengelirukan dan meletakkan iklan di laman web yang bertentangan dengan polisi Churp Churp. Mungkin gambar iPhone di penjuru kanan laman web ini diklasifikasikan sebagai mengelirukan kerana gambar iPhone digunakan untuk mempromosi kempen Celcom Smartphone. Oleh kerana selepas kempen tamat saya malas menukar gambar, saya tukarkan pautan kempen sahaja dan akhirnya berlakulah iklan yang mengelirukan.

Jadi, kepada rakan blogger sekalian, anda mestilah telus dalam menjalankan aktiviti pengiklanan anda agar anda tidak dicop sebagai pengiklan yang mengelirukan dan lebih berhati-hati dalam membuat promosi agar akaun anda terus selamat. Tok Guru saya berpesan, biar sikit asalkan berpanjangan. :)

Other articles you might like;

8 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3