≡ Menu

(SINOPSIS) Ombak Rindu 2011

(SINOPSIS) Ombak Rindu 2011

Peminat novel Ombak Rindu karya Fauziah Ashari pasti tidak akan ketinggalakan melihat novel agung ini diterjemahkan dalam bentuk filem oleh Osman Ali. Saya berkesempatan menonton filem ini semalam dan akan memberikan ulasan saya dalam masa terdekat. Jika anda masih belum menonton filem hebat ini, jangan lepaskan peluang untuk menonton di pawagam berhampiran!

Sinopsis Ombak Rindu

Filem yang diadaptasikan daripada novel Ombak Rindu ini mengisahkan tentang perjalanan cinta dua insan, Izzah dan Hariz dari dua dunia yang berbezadan mereka terpaksa menempuh pelbagai rintangan sebelum menemui kebahagiaan. Izzah adalah gadis kampung yang telah dijual oleh bapa saudaranya kepada sebuah kelab hiburan di Kuala Lumpur untuk dijadikan pelacur. Seorang pemuda, Hariz anak Datuk Sufiah, pemilik empayar perniagaan SUFIAH CEMERLANG telah mermbeli Izzah dari pemilik kelab tersebut untuk dijadikan perempuan simpanan, namun Izzah telah merayu Hariz supaya menikahinya untuk menghalalkan hubungan mereka.

Hariz setuju dengan syarat Izzah tidak menuntut sebarang hak sebagai isteri. namun selepas itu, Hariz yang kasar dan panas baran telah jatuh cinta dengan Izzah yang penuh dengan kelembutan. Hariz kemudian terpaksa menikahi Mila, kawan zaman persekolahannya setelah didesak oleh Datuk Sufiah dan Mila yang amat mencintainya. Semasa Hariz koma dihospital akibat kemalangan jalan raya, Datuk Sufiah telah menghalau Izzah keluar dari bungalow Hariz dan merampas telefon bimbit Izzah.

Setelah keluar dari hospital, Datuk Sufiah memberitahu Hariz yang Izzah telah menjalani hubungan dengan lelaki lain. Hariz yang marah telah memberitahu Izzah bahawa dia akan digantung tidak bertali semasa terserempak dengan Izzah di rumah Pak Dollah, pemandu keluarga Datuk Sufiah. Izzah kemudian kembali ke kampungnya. Pak Dollah yang marah dengan Datuk Sufiah telah memecahkan rahsia bahawa Hariz adalah anaknya yang telah diserahkan kepada suami Datuk Sufiah untuk dijadikan anak angkat serta memberitahu Hariz bahawa Izzah tidak bersalah. Hariz yang menyesal dan amat rindukan Izzah telah pergi ke kampung Izzah untuk memujuk supaya kembali kepangkuannya. Mila datang ke kampung Izzah dan menuntut cerai dari Hariz. Filem ini berakhir dengan Izzah dan Hariz menjalani hidup bahagia tanpa rahsia lagi. – Sinema Malaya

Trailer Ombak Rindu

Other articles you might like;

4 comments… add one
 • converse December 5, 2011, 3:26 am

  ahhh jeles jeles !!
  Entri terkini converse: KataMy Profile

 • Nafisa81 December 5, 2011, 12:37 pm

  tunggu dvd kuar…org kata kat wayang byk potong…dvd nak kuar yg full version punyer
  Entri terkini Nafisa81: Buku GrolierMy Profile

 • aaronizzah January 24, 2012, 11:38 pm

  besT giLer citE nE…aBis ng0k ciTe nE mcM nK tg0k rgE r…ngiS Tg0k citE nE..

 • aaronizzah January 24, 2012, 11:40 pm

  sukE r tg0k citeR nE…NgiS bilE tg0k tw…bnjiR bilEk d wAtnyE..hhhA..

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3