≡ Menu

Panduan Bijak Temuduga Kerajaan & Swasta

Rahsia Bijak Temuduga

Sesi temuduga merupakan satu pengalaman yang paling digeruni oleh ‘pencari kerja’ yang mahu memohon kerja dalam badan kerajaan atau syarikat, terutamanya jika ianya adalah sesi temuduga yang pertama dalam hidup anda. Paling digeruni jika anda tidak tahu apa yang perlu dibuat untuk ke temuduga, semasa temuduga dan selepas ditemuduga.


Menurut kajian Tim Infokerjaya, banyak kekurangan diri calon temuduga yang dikenalpasti oleh pihak penemuduga. Hal ini menjadi punca ramai yang tak diterima bekerja walaupun calon telah buat persediaan yang mencukupi. Namun, terdapat tiga perkara penting yang sering dilepas pandang oleh calon temuduga, iaitu:

  • Beri fokus pada sumber temuduga yang salah atau tidak tepat.
  • Sikap bertangguh dan buat persiapan ‘last minute’
  • dan terlalu yakin dengan diri sendiri, sehingga nampak ‘gelabah’

Buku Panduan Rahsia Bijak Temuduga yang dikeluarkan oleh Tim Infokerjaya dapat membantu anda untuk membuat persiapan temuduga dengan memberi langkah awal selepas anda dipanggil ke temuduga sehingga selepas anda ditemuduga.

Ada lima komponen utama dalam buku panduan ini merangkumi soalan killer temuduga, checklist temuduga, peta minda rujukan pantas, rahsia temuduga sektor swasta dan pengalaman temuduga sektor awam. Buku ini dijual pada harga RM90 dan pembelian boleh dilakukan dengan klik di sini atau pada gambar di atas.

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3