≡ Menu

Cara Aktifkan Kad Debit Maybank Untuk Google Adwords dan Facebook Ads

Adwords Debit Card

Sejak 1 Januari 2016 bank utama di Malaysia telah mengetatkan proses pembayaran kepada vendor antarabangsa. Polisi ini turut menyebabkan Internet marketer tempatan terpaksa pause aktiviti pengiklanan di Google AdWords atau Facebook Advertising.

Aku turut terjejas bila Google kerap mengeluarkan error “Payment declined: MasterCard  XXXX-XXXX for XXXX.XX. No reason provided by your financial institution” setiap kali nak topup akaun AdWords.

Untuk membolehkan kad debit membuat tranraksi dengan merchant antarabangsa, pemilik kad debit mestilah menghubungi bank berkenaan untuk aktifkan pembelian untuk tempoh 1 tahun pertama. Tahun kedua dan seterusnya boleh diaktifkan dalam portal Maybank2u.

Hubungi hotline Maybank 1-300 88 6688 atau CIMB 1-300 88 0900 dan bercakap dengan operator untuk mengaktifkan pembelian merchant antarabangsa.

Other articles you might like;

6 comments… add one
  • permohonan upu February 11, 2016, 5:18 am

    saya masih ada baki tertunggak dengan google ads..hehe..sebab dulu main try je bantai guna walaupun tak reti.
    Entri terkini permohonan upu: Permohonan UPU Ke UA IPTA/Politeknik/ILKA Sesi 2016/2017My Profile

  • reezluv February 15, 2016, 11:09 am

    oho..aku dah stop guna FbAds dan GA dah.ehehe..nanti baru comeback.sebab banyak sangat bakar duit, daripada dapat duit..ahahaa
    Entri terkini reezluv: Komisen Ke 9 dan 10 Dari ClickbankMy Profile

    • Adam Roslan February 15, 2016, 10:54 pm

      Hehe. Kalau terbakor tu kena kaji balik apa salahnya.

  • fatinnadiah fooat June 18, 2016, 5:22 am

    salam,
    maaf saya nak tanya. saya ada nak buat bayaran, tapi google ckp ada masalah dgn akaun maybank saya tu. saya pakai debit kad. kalau nak call maybank, depa akan tanya apa, dan kita nak call nak cakap apa ye kat operator tu? konfius jap

    • Adam Roslan June 22, 2016, 1:41 am

      Bagitau untuk benarkan pembayaran untuk Google Inc.

      • Fatin June 22, 2016, 3:04 am

        Terima kasih ye…

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3