≡ Menu

Panduan Memilih Penapis Air Terbaik

Dah macam slogan pula, satu rumah satu penapis air. Selain daripada fungsi menapis, penapis air pada masa kini juga menyimpan air dan menyejukkan. Coway adalah salah satu jenama yang terkenal sebagai penapis air terbaik ketika ini.

Banyak jenama yang ada dipasaran pada masa kini, namun sebagai pengguna bijak mestilah teliti dalam membuat pilihan.

1. Jenama

Jenama akan memberikan anda ketenangan. Jenama yang dipercayai pasti tidak akan membawa banyak masalah kepada anda. Survey jenama yang sudah lama bertapak di Malaysia dan negara asalnya. Lebih baik bila ada kilang sendiri.

2. Pensijilan Halal

Jenama dah OK, pastikan jenama tersebut mendapat pensijilan halal daripada Jakim. Jangan terkejut kalau filter katrij yang murah diperbuat daripada tulang haiwan.  Biasanya Made in China.

3. Khidmat Lepas Jualan

After sales service mestilah tiptop. Jangan ada yang komplen. Pastikan senang dapat akses ke semua pusat servis. Ada jenama yang beli di Kedah, bila pindah ke Melaka dah susah nak dapat orang servis. Lama lama bersarang.

4. Waranti

Sama macam point no 4, pastikan ada waranti bila ada rosak, tak kena bayar sparepart dengan harga yang tinggi. Biar waranti panjang, tenang fikiran.

5. Harga dan Pakej

Semua dah lengkap, pilih harga yang berbaloi dengan anda. Alah beli menang memakai, kita nak pakai lama. Mesin air ni juga mesti diservis berkala. Cari penapis air yang sesuai untuk rumah dan pejabat? Hubungi ejen sah Coway anda hari ini di talian 013 425 7121 untuk konsultasi percuma.

Other articles you might like;

6 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3