≡ Menu

Wani Wendy nafi e-mel minta wang

20120802-165633.jpg

Selepas kes penipuan pelaburan Internet melibatkan Adi Putra, hari ini Pelakon dan penerbit drama, Wani Wendy Wong Abdullah (gambar) menafikan menghantar e-mel meminta rakan artis supaya menghantar sejumlah wang kepadanya kerana kononnya dia terkandas di Sepanyol.

Sebaliknya, Wani mendakwa e-melnya diceroboh individu tidak bertanggungjawab yang kemudian menghantar e-mel kepada rakan artis supaya memasukkan sebanyak 2,850 euro (RM11,000) ke Western Union Money Tranfser menerusi satu alamat rumah di Madrid.

Katanya, dia hanya mengetahui kewujudan e-mel palsu itu selepas menerima banyak panggilan daripada rakannya untuk mengetahui perkara sebenar dan mahu menolongnya selepas menerima e-mel palsu yang menyatakan dia menghadapi masalah ketika berada di Sepanyol.

Ketika kejadian saya berada di pejabat dan menerima panggilan daripada rakan untuk membantu selain panggilan kepada rakan kongsi, Nancie Foo kerana tidak dapat menghubungi saya, sedangkan ketika itu Nancie ada bersama saya.

“Selepas itu, saya memeriksa akaun e-mel dan mendapati ia tidak dapat diakses dan saya bertindak menukar kata laluan. Saya juga meminta bantuan rakan untuk terus berhubung dengan pengirim e-mel terbabit dan dia ada menghantar e-mel supaya wang dimasukkan ke Western Union Money Tranfser menerusi satu alamat rumah di Madrid,” katanya.

Beliau ditemui pada sidang media di Biro Pengaduan MCA yang turut dihadiri oleh Pengerusi Biro Aduan MCA, Datuk Michael Chong di sini, semalam.

Wani berkata, sebelum kejadian itu, dia menghantar komputer ribanya ke pusat servis di Mid Valley untuk diformat semula dan menyebabkan semua data yang disimpan hilang.

Selepas mengambilnya dan menggunakan akaun e-mel itu, saya dapati ia tidak dapat diakses sebelum dimaklumkan oleh rakan mereka menerima e-mel palsu,” katanya.

Berikutan itu, Wani membuat laporan polis di Balai Polis Travers, Brickfields.

Sumber: Wani nafi e-mel minta wang

Other articles you might like;

0 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3