≡ Menu

Berita Hari Ini

30691_newsKekalaha kedua kepada kelab gergasi Eropah Manchester United, 2-0 semalam sekali lagi membuktikan mereka bukan tandingan. Pengurus, Sir Alex Ferguson memberi cadangan agar Malaysia mengikut cara yang dipraktikkan oleh Jepun dan Korea Selatan yang kini telah melahirkan ramai bintang bola sepak yang menyinar di Eropah. Antara berita menarik pada hari ini, disunting daripada akbar dalam talian, Kosmo!

Cadangan potong adegan rempit, pondan dalam filem, drama

Syarikat produksi filem dan drama perlu menanggung sendiri kerugian jika Lembaga Penapisan Filem (LPF) memotong adegan aksi pelesit rempit dan pondan daripada ditayangkan. “Ia (pelesit rempit dan pondan) tidak seharusnya jadi bahan yang diuar-uarkan kerana filem seharusnya ada nilai yang beri manfaat kepada masyarakat,”

Pasang 200 kamera sistem AES

Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) akan memasang 200 unit Kamera Pengesan Saman Secara Automatik (AES) mulai 1 September ini. Setakat ini sebanyak 200 kawasan berisiko tinggi kemalangan telah dikenal pasti oleh Institut Penyelidikan Keselamatan Jalan Raya (Miros) untuk pemasangan kamera tersebut yang mempunyai fungsi membuat rakaman kesalahan trafik dengan lebih berkesan.

Manohara, ibu disaman RM105j

Tengku Temenggong Kelantan, Tengku Muhammad Fakhry Ismail Petra mengemukakan saman dan menuntut ganti rugi sebanyak RM105 juta daripada isteri Manohara Odelia Pinot dan ibu mentua Daisy Fajarina kerana didakwa memfitnah dan merosakkan reputasi beliau dan keluarganya. Mereka berkahwin pada 26 Ogos 2008 dan tinggal bersama di Istana Mahkota, Kubang Kerian, Kelantan. Namun selepas sembilan bulan berkahwin, Manohara, 17, yang digelar Cik Puan Temenggong didakwa pulang ke Indonesia tanpa kebenaran suami.

Tiada lagi Kancil baru

Selepas 15 tahun menjadi antara kereta popular di atas jalan raya di negara ini, model kereta Kancil kini telah dihentikan pengeluarannya berkuat kuasa semalam. Sebagai pengganti model Kancil yang dilancarkan pada tahun 1994 itu, Perodua memperkenalkan model baru iaitu Perodua ViVa 660BX yang ditawarkan pada harga atas jalan RM25,300 setiap satu dan didatangkan dalam tiga warna, iaitu Ivory White, Ebony Black dan Glittering Silver.

Other articles you might like;

2 comments… add one
  • luthfi July 21, 2009, 8:59 pm

    xmenang pon xpa…kurang2 x lpaih bnyk sgt gol…

    • Adam July 21, 2009, 9:45 pm

      Yang penting pengalaman tu. B21 masih dalam proses pembentukan.

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3

Next post:

Previous post: