≡ Menu

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey iPanel Online

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey

Menjawab kajiselidik (survey) merupakan satu cara untuk menjana pendapatan sampingan. Jika di dunia nyata, anda kan dibayar sehingga RM30 sekiranya anda berjaya melengkapkan satu borang kajiselidik. Memandangkan ramai antara kita banyak menghabiskan masa di Internet, jadi saya ingin berkongsi satu cara untuk menjana pendapatan sampingan daripada Internet dengan menjawab kajiselidik.

Program Kajiselidik iPanel Online (klik sini untuk pendaftaran) ini diperkenalkan oleh iPanel Online Market Research Co., Ltd sejak tahun 2004 meluputi negara-negara besar seperti China, Hong Kong, Taiwan, Singapura, Indonesia, Thailand, Malaysia, Australia, New Zealand, Jepun, Korea, Philippines, Vietnam dan lain-lain.

Bagaimana Mendaftar?

Pendaftaran adalah percuma! Selepas anda mendaftar di iPanel Online Malaysia (klik sini untuk pendaftaran), anda cuma perlu melengkapkan maklumat peribadi dan hantarkan untuk disahkan. E-mel pengesahan akan dihantar dan anda layak untuk menjawab setiap kaji selidik yang diberikan kepada anda.


Bagaimana dibayar?

Peserta kaji selidik yang berjaya menjawab kaji selidik akan diberikan mata ganjaran. Mata ganjaran ini diberi berdasarkan tahap kesukaran soalan kaji selidik, antara 300 hingga 700 mata. Mata ganjaran yang terkumpul boleh ditebus dengan wang ringgit, 520 mata untuk RM5.00 hingga 10050 mata untuk RM100.00. Apabila mata ganjaran terkumpul anda cukup untuk ditebus, anda akan di bayar ke dalam akaun Paypal (klik sini untuk maklumat lanjut Paypal dan mendaftar)

Benarkah dibayar?

Ya! Anda akan dibayar melalui Paypal selepas anda membuat permohonan menebus mata ganjaran. Screenshot di bawah adalah jumlah pendapatan saya dengan iPanel Online. Klik sini untuk mendaftar dan mula menjana pendapatan :)

(Dibayar) Jana Pendapatan dengan Survey

Kredit Gambar: Baby Step for Success

Other articles you might like;

15 comments… add one

Leave a Comment

Papar entri terkini dengan Commentluv <3